Välj rätt handskar för vintern

Att välja rätt handskar till vintern kan kännas som en ganska svår uppgift. Det finns många olika alternativ och vilka du bör välja beror på en hel del olika faktorer. Främst beror det dock på vilken aktivitet du ska utföra. Det man säkert kan konstatera är att det inte finns någon superhandske som möter precis alla behov och som passar alla väder. Handskar som är gjorda för snowboardåkning kommer givetvis inte att fungera lika bra till vandringen. Därför är syftet en av de främsta variablerna. Det som bör has i åtanke är bland annat hur isolerande och vattentäta de skall vara samt hur bra rörlighet som krävs för att du skall kunna utföra vad du önskar. Här finns ett stort utbud handskar från Outdoorexperten. Nedan följer en del tips för att välja rätt:

Handskar till vandringsturen

Om du planerar att vandra passar det bra med ett par handskar som andas väl. Det är även en fördel om de är elastiska och så tunna som möjligt för att erbjuda bra rörlighet. En annan sak man kan ha i åtanke är greppet. Vandrar du till exempel med stavar, kan det vara en idé att skaffa handskar som har gummidetaljer på fingertopparna för bästa möjliga grepp.

Handskar till skidåkningen

För den som ska åka skidor (eller snowboard för den delen) är det en god idé att välja handskar som står emot väta bra. Det här gäller särskilt vid långfärdsåkning då man är ute en längre en tid. Har man oturen att få handskarna våta i början av lång tur, väntar en tur som både är riktigt kall och förmodligen inte särskilt rolig.

För de som ska klättra

För de riktigt äventyrliga som planerar att klättra vintertid, är en handske som både är varm och rörlig det allra bästa. Då händerna kommer att vara mycket i snön, bör den också vara mycket vattentät. En annan sak som är viktigt är att den sitter hårt runt handleden. På så vis faller ingen snö ner i handskarna och gör det fuktigt mot huden vilket kyler ner händerna.